Aargau ligger for foden af Alperne i det nordlige Schweiz. Et smukt landskab, med floder på kryds og tværs, bakker og søer. Indtil 1959 var der, modsat normal Schweizisk ”kontrol”, ingen som helst regler eller normer for vinproduktion her. Så kom Phylloxera (vinlusen) og ryddede hele regionen. Herefter blev området genopbygget, med et kvalitets normsæt, kontroller og en håndfuld druesorter, der blev anbefalet til vinproduktionen i Aargau. I takt med tiden kan der i dag kun være vækstbetingelserne - som varierer meget - der begrænser typen af vindruer, der findes her. Som det er tilfældet i flere andre schweiziske vinregioner, varierer vindruesorterne fra gamle "genopdagede" vinstokke til de nyeste hybrider.

Aargau-vinregionen kan opdeles i tre vinzoner. De bedst kendte vine kommer fra Klingnau, Doettingen, Tegerfelden, Wuerenlingen og Ennetbaden, som ligger i den nordøstlige zone i dalene Aare og Limmat. De to andre zoner er den nordvestlige vinzone mellem Rheinfelden og Aarau og den sydøstlige zone mellem floderne Aare og Limmat.

Mangfoldigheden af ​​topografi, placering, klima og jord gør Aargaus vine ekstremt varierede. Kalkholdig jord er næsten allestedsnærværende i Aargau. Moræne bakker er også udbredte, samt flodterrasser med grus, ler og silt. Kalksten producerer aromatisk vin, mens grusjord kan give vinen blødhed.

Næsten al vin produceret i Aargau er baseret på naturlig, miljøvenlig integreret produktion (IP), hvor nogle virksomheder følger Vinaturas retningslinjer for produktion eller endda går videre og producerer økologisk vin. Mange Aargau-vine tildeles A.O.C. label, Winzerwy eller Vinatura.

Blauburgunder (Pinot noir) og Riesling x Sylvaner er de vigtigste druer i Aargaus vinproduktion. Andre druer til rødvin er Léon Millot, Dornfelder, Regent og Gamay x Reichensteiner (Garanoir). Til hvidvin bruges også Pinot Gris, Räuschling, Chardonnay, Savagnin blanc, Charmont, Gewürztraminer og Kerner.