Chateau Trinquevedel
Siden appelationen "Tavel" i det sydlige Rhoné blev kreeret i 1936, har Chateau Trinquevedel været blandt de førende vinhuse der og er det til fulde stadig.
Guillaume Demoulin overtog vinhuset fra sine bedsteforældre i 2012, og har fået sat endnu mere "tempo" på kvalitet og produktionen. Han er desuden formand for sammenslutningen af Tavel producenter. Ligesom hans kone, studere Tavel´s histore, for at undersøge nærmere grunden til at området blev udelukkende registreret til Rosévin i 1933, hvor naboer som Chateau-Neuf-du-Pape, Lirac og Gigondas fik lov til at lave røde vine! Druerne i Tavel (Bla. Grenache, Cinsault, Syrah og Mourvèdre) er de samme som i nabo områderne. Men jordbunden i Tavel er mere sandet, med ler og rullesten. Sandjordbund giver fremragende rosévin, så det er nok grunden til Tavel, blev et rosé område.
Stilen i Tavel er mere dyb og mørk, end eks. Provence Rosé. Mere krydderet smag, markant dybere tekstur derpå. Trinquevedel har deres 32 ha marker på et lavt liggende plateau med sandet kalkholdig jord. Det er hemmeligheden bag Trinquevedel´s, for området mere lette og elegante vine. Hvor andre producenter ofte blender fra de 3 forskellige terriors i Tavel, laver Trinquevedel deres rosé fra udelukkende de sandede jorde.
Biodiversitet betyder alt for deres dyrkning. Træer omkring markerne, flere græssorter mellem stokkene og får der afgræsser er nogle er deres fokus områder her.
Vinden fra nord, ned gennem denne del af Rhoné dalen, gør det ret nemt at undgå mange sygdommen i markerne. Derfor er Trinquevedel naturligvis økologisk certificerede i deres produktion siden 2019