Sauvignon Blanc
Populær grøn drue, som findes over hele verden. Giver oftest tørre, lette, sprøde og gennemtrængende aromatiske vine.
Sauvignon Blanc kommer oprindeligt fra Bordeaux (Fr) men findes nu i hele verden. Den står bag de vidt kendte vine fra det indre Loire, som Sancerre, Pouilly-Fume, Tourraine. Men også fra New Zealand er der store mængder ”Sauv” som den på slang kaldes dernede. Califonien, Western Australia & Boredaux laver intense og længelevende vine på druen, Hvor den oftest får lidt fadlagring.
Fra det sydlige Østrig, Friuli (It) og senest Tyskland ser man seriøse SB vine, med stor kompleksitet og aromaa det kølige Chile, Sydafrika, Sydfrankrig & Central Spanien, kommer der store mængde af enkle, og lettere afdæmpede SB vine
Frisk græs, hø, brændenælder, stikkelsbær, passions frugt, hvid fersken er typiske aromaer. SB er næsten altid tør og med ret høj pågående syre. Lav alkohol og let krop. Den bruges også til sent høstede søde vine og er vigtig i Sauternes fra Bordeaux.
Drik den ret kold på terrassen, til aperitif, til frokost og salater. SB vin til bløde/halvfaste gedeoste er et gudematch. Også til let saltede oste virker den fint. Saucer med base af krydderier går fint til den og ikke mindst til det lette asiatiske køkken.