Hoss Hauksson, Islandsk bankmand, sprang ud som fuldtids vinproducent i 2017. Han etablerede sig i Aargau, på nordsiden af de Schweiziske alper.

Schweizisk vin er ikke så kendt, da de stort set drikker hele produktionen selv. Med nabolandene i mente, er alle forudsætninger på plads for at kunne lave høj kvalitet. Og det gør de. Mest kendt er de lette hvide vine. Men Hauksson er et glimmerende eksempel på, at når der trædes på speederen, så sker der noget spændende.

Hans naturlige tilgang og intense arbejde giver lækre rene og ranke vine. Egen produktion af urter, til at lave naturlige sprøjtemidler bla. De hvide høstes tidligere end normen. Gæres med meget skinkontakt og meget batonage. De røde høstes også forholdsvis tidligt. De får en lang marceration og lang tid på brugte fade. Hauksson bruge de fineste ege fade fra førende franske bødkere, samt fade af kastanjetræ til merlot vinen. Resultatet er vine fra øvre kvalitets hylde, med en personlig smag og typicitet

Hoss Hauksson: Efter 20 års skrivebordsarbejde lavede jeg endelig springet i foråret 2017 og besluttede at blive landmand og vinproducent på fuld tid. Der er en primitiv fornøjelse, der kommer fra at føle solen på ryggen, sveden på panden og at have et fysisk produkt i dine hænder som afslutningen af ​​en vellykket vækstsæson. At behandle jorden med respekt og arbejde i harmoni med naturen er vigtigt for os. Vi mener, at den bedste måde at dyrke vin, der udtrykker deres terroir, er at dyrke økologisk. Vi begyndte vores konvertering til økologisk biodynamisk landbrug den 1. januar 2018. "

 Hoss Hauksson