Bobal druen er en rødvinsdrue, der primært dyrkes i den spanske vinregion Valencia, selvom den også findes i andre dele af Spanien som Castilla-La Mancha og Murcia. Druen bruges hovedsageligt til at producere rødvine, men den kan også bruges i rosévine og mousserende vine. Dens høje syre indhold og mørke farve gør den velegnet til modning i egetræsfade, hvilket bidrager til kompleksiteten og strukturen af ​​vinene.


Bobal er en blåsort druesort, der oprindeligt er hjemmehørende i Utiel-Requena i det sydøstlige Spanien. Det er en af ​​Spaniens mest plantede druesorter efter Tempranillo og den grønne drue Airen. Bobal-druen har længe været brugt i mindre mængder i blandingsvine med mere glamourøse druesorter.

Bobal er samtidigt kendt for at være hårdføre og modstandsdygtige over for sygdomme og tørke, hvilket gør dem velegnede til det varme og tørre klima i regionen.


Nu er flere og flere producenter imidlertid begyndt at producere vine på 100 % Bobal, hvilket giver tætte mørke og kraftige vine med karakterer af chokolade og tørrede bær, samt god frugt.