En oprindeligt sydfransk druesort, der låner navn og ære fra den ædle Syrah, som den delvist ligner. Dens borgerlige navn er Durif, opkaldt efter dens skaber, Francois Durif, der i 1860’erne fremavlede den som krydsning af Syrah og Peloursin. Druen har mistet sit fodfæste i Frankrig og er i dag mest populær i Australien og Californien. Især i de oversøiske vinlande har man ikke altid skelnet den fra den ægte Syrah. For at gøre forvirringen total findes der en anden druesort, der også går under navnet Durif og er udbredt i flere af de samme områder.

Som navnet antyder, har Petite Sirah små druer, men med tykke skaller. Den giver mørke vine af en vis kvalitet med sødmefuld, mørk frugt og mange tanniner. Den er produktiv og modner relativt tidligt.

Petite Sirah er kendt for sin robusthed og sin evne til at producere kraftige og fyldige vine med en karakteristisk mørk frugtprofil. Den er blevet en favorit blandt mange vinelskere, der sætter pris på kraftige rødvine med masser af struktur og kompleksitet.