Domænet La Durbane blev etableret i 1999 af Jean-Louis Giornal. På det tidspunkt var han revisor for mange vinbønder og havde i nogle år ønsket selv at være vinbonde. I 1999 fik han mulighed for at erhverve 4 ha Chateauneuf du Pape og 2 ha Cotes du Rhone fra en ven af familien.

Da han er ven med François Perrin fra Chateau de Beaucastel, fik han muligheden til at lave vinene på Perrins familiested Grand Prébois. Han købte gennem årene yderlige nogle vinmarker, og da han gik på pension, efterlod han 7 ha Chateauneuf du Pape, 5 ha. Cotes du Rhone og 4,3 ha Vin de France med Syrah og Viognier.

Hans datter Florence Wesch Giornal og hendes Tyske mand Thomas, besluttede sig for at droppe ud af normale arbejde i Schweiz i den farmaceutiske verden, flytte hjem til Chateauneuf-du-Pape og overtage faderens vinprojekt i 2019.

Deres baggrund giver dem et spændende udgangs punkt i en meget personlig vinstil. Da vi mødte dem første gang, var noget af det vi var mest begejstrede for, den meget frugtdrevne og saftige stil i deres vine. Ikke så voldsomt tunge, som området oftest indbyder til.

De har arbejdet økologisk siden de startede i 2019 og vil blive certificeret snarest.

Vinene bliver stadig lavet i Perrin familiens faciliter. Men Florence og Thomas har planer om at bygge et nyt vineri ved huset, der ligger midt i markerne.

 

Florence siger:

"Min mand og jeg har begge studeret kemi og plejede at arbejde med forskning for et farmaceutisk firma i Schweiz. Vi brænder også for vin og besluttede for 5 år siden at opgive kemien og fortsætte med vindyrkning og fremstilling. Vi ankom i september 2019 til vores første vinfremstilling og vores første egen høst. Det har været spændende

Vi lærte meget, og vi er så glade for denne livsændring.
Vores mål for fremtiden er at lære med Perrin-familien og være i stand til at lave vores egne vine i fremtiden. Vi ønsker at udvikle salget af flasker, da vi i øjeblikket hovedsageligt sælger bulkvine. Dette ville give os mulighed for at bygge vores egen kælder og være helt uafhængige.

Fra et filosofisk synspunkt producerer vi endnu ikke økologiske vine (ikke mærket), men vi planlægger det. Vi er allerede næsten økologiske (arbejder på jordbund, meget lidt brug af syntetiske plantebeskyttelsesmidler, forsøger at udvikle biodiversitet osv.). Vi er meget optaget af klimaforandringer og forsøger at reducere vores spild (i hverdagen og erhvervslivet) så meget som muligt og arbejder på at reducere Estate Carbon Footprint."