FANGST er et fantastisk projekt, som benytter sig af bæredygtige Nordiske fisk og skaldyr, lagt i elegante dåser med økologiske urter og Dansk raspolie.

Nem at servere og lige at gå til

Fisken De fleste af vores fisk og skaldyr er vildtfangede og har levet deres liv i de nordiske oceaner og fjorde. Selvom vores fangst er MSC-certificeret, hvilket sikrer en vis grad af bæredygtighed, har alt fiskeri i industriel skala en indvirkning på naturen. Så vi kan ikke tilbyde dig et fødevareprodukt, der ikke efterlader noget fodaftryk (eller vandmærke ;-)

Nogle arter kommer dog tættere på end andre: Muslinger er praktisk talt CO2-neutrale. Og små fisk som vores nordiske sardiner ("brisling") bidrager også til en sundere kost, både ud fra et ernæringsmæssigt og bæredygtigt perspektiv. Derfor har vi prioriteret disse arter i vores sortiment.

Men vi betragter også laks og ørred som naturlige i en afbalanceret nordisk kost. Vores er fra ASC-certificerede gårde, men som med fiskeri har alt landbrug indflydelse på et eller andet niveau. Så husk også at spise dine muslinger og små fisk! Alligevel er fisk og skaldyr generelt, herunder laks og ørred, af de fleste kilder anerkendt som en mere bæredygtig fødekilde end noget kød.

Olie og Krydderier
Alle andre ingredienser er certificeret økologiske. Den koldpressede olie lavet med raps fra danske og svenske landmænd, og urterne fra vores lille importør på Fyn.

Indpakning
Det vidunderlige ved 'konserves' fisk og skaldyr er, at slutproduktet har en meget lang holdbarhed ved stuetemperatur. Det gør risikoen for madspild ekstremt lav, som ellers kan være ganske betydelig for fisk og skaldyr. Og der er ingen energi, der er nødvendig for at holde dåserne kølige eller varme indholdet op inden servering.

Vores aluminiumsdåser er 100% genanvendelige. De nedbrydes ikke under processen og kan genbruges igen og igen. En 'cyklus' kræver kun ca. 5% af energien ved at lave en ny dåse. Husk blot at sortere og kassere dåserne som metal, og vores kasser (lavet af FSC certificeret pap) som karton, efter brug.