Historie, traditioner og masser af agern

Siden 1896 har familien Carrasco produceret og solgt Iberico skinke, og har gennem tiden forfinet håndværket og produktet til den udsøgte delikatesse, det er i dag. I dag er fjerde generation, brødrene Joaquin og Francisco Carrasco Hernández, ved roret og de viderefører arven og traditionerne i udførelsen af de eksklusive  produkter, hvor hver en lille detalje i produktionskæden har en kæmpe betydning.

Særligt for La Hoja del Carrasco er, at de udelukkende producerer Bellota-produkter. Belotta er betegnelsen for, at deres grise udelukkende lever af agern og vildt græs op til slagtningen, hvilket giver de færdige skinkeprodukter deres helt unikke smag og aroma. Hvert år udvælger familien 2500 grise, der gennem en nøje koreograferet proces, bliver fodret op, slagtet og bearbejdet.

I september og oktober lukkes grisene ud på de marker, der i løbet af efteråret har haft de bedste og største mængder af agern, og her får de lov til at gå og æde frem til slagtningen i januar, februar og marts. Når grisene lukkes ud på markerne har de en vægt på mellem 80-90 kg. Når de slagtes har de ædt sig op til en vægt på 170-190kg på agern og græs og er ca. 18 måneder gamle.

Efter slagtning, saltes skinkestykkerne efter individuel opvejning, således at alt kødet får den rette og helt perfekte mængde salt. Herpå opbevares skinkerne 30 dage i et kølerum, før selve tørrings- og modningsprocessen begynder.

Minimum 36 måneder senere er skinkerne færdige og resultatet er en af verdens mest udsøgte delikatesser.

Vores udvalg af Iberico skinke fra La Hoja del Carrasco byder på det bedste af det bedste. Fra hele lårstykker til håndskåret salchichon og alt godt derimellem. Se udvalget her - eller kontakt os for flere muligheder

Procentsatserne (75% og100%) referer til racen af grisen. Ved 100% vil både modergrisen og fadergrisen være af racen Iberico. Her fås den rene Iberico skinke, der er karakteriseret ved sit høje fedtindhold.

Med en procent på 75% er fadergrisen en krydsning mellem racen Iberico og den mere kødfulde race Durroc. Her vil de færdige produkter være mindre fedtholdige og mere kødrige.