Pinot Gris
Pinot Gris er en ret udbredt druesort med stadig stigende popularitet verden over.
Dens vine er fra lyse og sart, til fyldige og intens over kraftige og sødmefyldte.
Sorten er e. . . Læs mere
Pinot Gris er en ret udbredt druesort med stadig stigende popularitet verden over.
Dens vine er fra lyse og sart, til fyldige og intens over kraftige og sødmefyldte.
Sorten er en mutant af den røde Pinot Noir og stammer fra Bourgogne.
Herfra har den spredt sig over hele verden og findes i større grad i Alsace, Tyskland, NordItalien, Oregon og Australien & New Zealand. Også Østeuropa gør lidt i Pinot Gris.
Den har følgende synonymer: Grauer Burgunder & Ruländer (T) Pinot Grigio (It)
Den har medium syre, ikke så kraftig, og forholdsvis lav alkohol. Alsace & Tyskerne laver de fyldigste. Italien de spinkleste. Trods drueskinnet er nærmest rødt, er vinen helt lys. Mere gylden ved lagring. Laves den med skingæring, bliver den helt vild dyb rosa til gengæld. Fadlagring kan med forsigtighed implimenteres. Det ses dog sjældent
Fersken, melon, mandler, grus, citron og hvid fersken er typiske noter på Pinot Gris.
Drik den til fyldige fiskeretter med god syre, svinekød, cremede saucer, lamme og svampe retter.