Pinot Gris er en ret udbredt druesort med stadig stigende popularitet verden over. Dens vine er fra lyse og sarte, til fyldige og intense over kraftige og sødmefyldte. Sorten er en mutant af den røde Pinot Noir og stammer fra Bourgogne.   

Pinot Gris dyrkes særligt i den Franske Alsace-region, men den også i andre vinproducerende regioner rundt om i verden, som Tyskland, Nord Italien, Oregon, Australien & New Zealand. Også Østeuropa gør også lidt i Pinot Gris.

Druerne har en grå eller blålig farve, hvilket giver dem deres navn (gris betyder grå på fransk og Grau på Tysk)

Pinot Gris-vine har typisk en fyldig smag med en bred vifte af smagsnuancer. De kan variere fra tørre til let søde, og smagsprofilen kan omfatte toner af pærer, æbler, fersken, honning og nødder. Den har medium syre, ikke så kraftig, og forholdsvis lav alkohol. Alsace & Tyskerne laver de fyldigste. Italien de spinkleste. Trods drueskinnet er nærmest rødt, er vinen helt lys. Mere gylden ved lagring. Laves den med skingæring, bliver den helt vild dyb rosa til gengæld. Fadlagring kan med forsigtighed implementeres. Det ses dog sjældent

Druerne er kendt for at være følsomme over for voksebetingelser og kræver omhyggelig pleje for at opnå den bedste kvalitet.

Den har følgende synonymer: Grauer Burgunder & Ruländer (T) Pinot Grigio (It)

Drik den til fyldige fiskeretter med god syre, svinekød, cremede saucer, lamme og svampe retter.