Macabeo, også kaldet Viura eller Macabeu dyrkes bredt i Rioja-regionen i det nordøstlige Spanien, Cava-producerende områder syd for Barcelona og Languedoc-Roussillon-regionen i Frankrig. Spanske vinmarker stod på næsten 45.000 hektar i 2015, hvilket gør den til den næstmest dyrkede hvide druesort i Spanien. I Frankrig er der ca. 2.800 hektar, ligesom den også findes i Israel

Druen bruges for det meste til at fremstille milde friske og unge hvide vine, der hovedsagelig er velegnede til at drikke ungt eller i blanding med andre sorter, både røde og hvide. Nogle af de bedste eksempler på druen er plantet langs Pyrenæerne, hvor den bruges til at producere intense, mineralske og strukturel hvidvin. Det er sandsynligvis den bedste hvide drue til naturlig vinfremstilling i varmere klimaer. Det er også ofte den vigtigste drue af den hvide Rioja og blandes undertiden i små mængder med Tempranillo. Den blev introduceret i Rioja efter phylloxera-epidemien, hvor den i vid udstrækning erstattede Malvasia og Garnacha blanca, delvist på grund af dens evne til bedre at modstå oxidation. Nogle producenter af hvide Rioja fremstiller overlegne vine (Reserva og Gran Reserva) udsat for forlænget ældning, der kan spænde over årtier, hvilket resulterer i en særpræg og aromatisk vin.

Macabeo (eller Macabeu, som det kaldes på catalansk) blandes traditionelt med Xarel·lo og Parellada for at fremstille cava, Spaniens mousserende vin

I Roussillon bruges senplukket Macabeo også i vin doux naturel