Vermouth rykker max for tiden. Kvaliteterne og udbuddet er markant stigende og folk har taget denne drik til sig igen.

Hvad er Vermouth egentlig ? Drikken har sin oprindelse i Torino i 1786. Her lavede "Antonio Benedetto Carpano" en krydderet hedvin med malurt som base. Inspireret af det Tyske navn for malurt "Wemut" blev drikke døbt Vermouth. Man kan snildt forestille sig at den gode Carpano havde noget vin og spiritus af mindre god beskaffenhed, som blev tilsat sukker og urter for at "polere" smagen til det bedre.

Den fremgangs metode har nok også været tanken bag gennem de næste mange år. I dag er Vermouth trendy at drikke, indgår i rigtig mange både klassiske og nye Cocktail/drinks. Også i gastronomien bliver Vermouth med rette flittig brugt. til Saucer, dampning og tilsmagning af retter. Grundvinen til de Vermouth vi ser i dag, er af særdeles god kvalitet og ofte fortæller producenten derom.

Malurt skal der altid være i en Vermouth. Ligesom den skal bestå af min 75% vin, tilsat alkohol under gæring, så der er en naturlig restsødme (i større eller mindre grad efter type) desuden har hver producent sit mix af urter og botanicals der giver lige netop deres stil og smag. Alk. skal være mellem 14,5 & 21 %