Området er blandt de mest komplekse og varierede i verden. Fra Atlanterhavet i vest til midt Frankrig i øst, laves der vin i verdens klasse. Så stort et område laver naturligvis en meget bred vifte af vine. Fra knastørre hvide, stringente røde & mousserende til sjove rosé vine og uddødelige sødevine.

Sauvignon Blanc dominere i indre Loire, med de kendte områder Sancerre og Pouilly-Fume. Muscadet står for Seafood vinen no 1. ude ved kysten. Cabernet Franc laver de grønne og urtede røde i midten. Side om side med den hvide Chenin Blanc drue, der kan alt fra tør til intens sødme i Anjou, Savennieres, Vouvray, Layon og Bonnezeaux. Ind imellem gemmer der sig Pinot Noir, Gamay, Groullou og få andre specialiteter.

Vinenen fra Loire har et naturligt stort marked i Paris. Det er bistro vin, da det er meget mad egnet vin. Enkelte områder som eks. Sancerre er dog højt skattet i Norden. Men der er stadig meget ukendt for den almene Danske vindrikker. Så det er bare gå på jagt her. mange skatte venter på at blive opdaget.