Din Sommerguide til Vin: Nyd de Lysende Aftener på terrassen 🌞🌞🌞

Din Sommerguide til Vin: Nyd de Lysende Aftener på terrassen med vine fra CoolWines.dk

Kære vinelskere og andet godtfolk

Der er noget særligt ved danske sommeraftener, hvor solen hænger lavt på himlen, og luften er fyldt med duften af blomstrende natur, den tændte grill og ikke mindst den lækre mad vi som danskere elsker at spise på terrassen. Det er tidspunktet, hvor terrassen bliver det sociale centrum for venner og familie. Det er også tidspunktet, hvor vinflasker åbnes, og vores glas fyldes med de lækre dråber.

Som sædvanlig er vi her hos CoolWines.dk klar til at hjælpe dig med at gøre din sommer endnu bedre. Vi har sammensat nogle bud på fantastiske sommervine, der er perfekte til at ledsage de skaldyr og den grillmad, som skal nydes i de kommende måneder.

Rosé: Sommerens Uundgåelige Kompliment

Ingen sommerterrasse er komplet uden en flaske kølig rosé. Rosévine er som skabt til sommeren med deres forfriskende, lette smagsprofil, der kan gå til både fisk, skaldyr og lette sommerretter. Prøv for eksempel vores 22 Secco Rosé CORVERS KAUTER, RHEINGAU.

Denne rosé er elegant og fuld af smag med noter af fersken, citrus og et strejf af mineralitet, der gør den ideel til skaldyr. Spätburgunder druer fra Rheingau i rosé version, hvor gæring stoppes lidt tidligere. Det giver en snas restsødme! herefter tilsat kulsyre = en sprængfarlig, let perlende frugtig rosé vin med voldsom høj drikke venlighed – den er og bliver et kæmpe hit!

Hvidvin: Friskhed og Frugtighed

Hvidvin er også en klassiker til sommerterrassefesten. Især vine lavet på druer som Sauvignon Blanc, Chardonnay eller Riesling kan skabe en fantastisk harmoni med skaldyr og lette retter. Prøv vores 19 Chardonnay MICHAEL AUER, CARNUMTUM.

Det er en guddommelig Chardonnay, som forener det sprøde man kender fra Chablis med den elegante fylde en fadlageret chardonnay kan have. En ren, crispy, medium fylde. Pære, lime og sart eksotisk frugt, i en lang mineralsk smag.

Rødvin: Køl den Ned og Nyd den

Ja, du læste rigtigt! Nogle rødvine er faktisk fremragende til sommerens skaldyr og kan endda nydes let afkølet. Prøv for eksempel denne Pinot Noir, som vores 2018 Pinot Noir Cuvée Michéle CHATEAU DES CHARMES, ONTARIO.

Næsen byder på jordbær, hindbær, viol og svampe. I munden præger de pænt integrerede tanniner, hvilket giver vinen struktur. med noter af honningmelon, fersken og ananas. Den fyldige cremethed giver vinen stuktur og en længere finish.

ATTENTION: Til ære for Paul Jr.s kone Michéle Bosc vil 1$ fra hver eneste solgte flaske Cuvée Michéle online såvel som på vingården doneres til Camp Kerry Society, der har specialiseret sig i familier påvirket af alvorlig sygdom, sorg og tab.

Bobler: Fordi Vi Fortjener At Fejre

Og sidst men ikke mindst, lad os hylde sommeren med nogle bobler! Vores Champagne 17 Grand Cellier D´or VILMART ET CIE, CHAMPAGNE er en vidunderlig måde at fejre sommeraftenerne på.

Vinen er fremstillet på 70% Chardonnay & 30 % Pinot Noir, og den er fyldt med Unik kultchampagne fra Champagnes måske dygtigste vinmager!  Begge i groet på 50 år gamle vinstokke i Premier Cru-klasse!

Druerne gæres på brugte små egefade og ligger derefter på bundfaldet i 10 mdr. efter gæring.

Næsen byder i starten på sarte toner af blomsternoter og indbyder derefter med stor intensitet af kandiseret ananas, brunede smør, kardemomme og hvid peber samt strejf af hasselnødder, kalk og havluft.

Vinen udvikler sig længe i glasset og byder efter mere dekantering ind med aromaer af honningkage og kanel. I munden generøs med moden frugt og mineralitet og livlig syre.

Lang finish med præg af kandiseret citron, kandiserede appelsinskal, fersken- og abrikosnoter.

Vi ser frem til at hjælpe dig med at gøre din sommer endnu mere mindeværdig. Besøg os på CoolWines.dk, og lad os gøre din sommer til en vinoplevelse, du aldrig vil glemme.

Skål for en fantastisk sommer!

Henrik fra coolwines.dk

Skriv en kommentar