Vælg maden til vinen i stedet for vin til maden

Normalt så vælger vi oftest hvilken vin vi skal have til vores udvalgte mad, men prøv at vende det rundt og i stedet vælge din vin, og herefter din mad. 

Hermed kan du læse vores tanker og overvejelser - håber du vil lege med og afprøve denne vinkel. 

Når man skal vælge mad til vin, er der flere faktorer, man bør overveje for at skabe en harmonisk og behagelig smagsoplevelse. Her er nogle ting, du kan tage i betragtning:

 1. Smagsprofilen på vinen: Tænk over hvilken type vin, du har valgt, og hvilke smagsnoter den har. Er det en let og frugtagtig hvidvin, en kraftig rødvin med tanniner, eller en sød dessertvin? Forsøg at matche maden med vinen, så de komplementerer hinanden. For eksempel kan en fed fisk som laks passe godt til en frugtagtig hvidvin, mens et krydret oksekød kan passe godt til en kraftig rødvin.

 2. Intensitet og kompleksitet i maden: Tænk over smagsintensiteten og kompleksiteten i den mad, du ønsker at servere. En simpel ret med få ingredienser kan kræve en mere enkel vin, så den ikke overvælder madens smag. Omvendt kan en kompleks ret med mange forskellige smagsnoter kræve en mere kompleks vin for at matche.

 3. Regionale match: Overvej madens oprindelse og traditionelle vine fra det område. Mange regionale retter og vine er skabt til at komplementere hinanden, da de har udviklet sig sammen over tid. For eksempel kan en klassisk italiensk pasta med tomatsovs passe godt sammen med en italiensk Chianti-vin.

 4. Kontrast eller komplement: Beslut, om du ønsker at skabe kontrast eller komplementære smagskombinationer mellem mad og vin. En kontrast kan opnås ved at parre en sød mad med en tør vin for at skabe balance. For eksempel kan en sød dessertvin være et godt modspil til en krydret ost. På den anden side kan en komplementær kombination opnås ved at matche mad og vin med lignende smagsnoter. For eksempel kan en frugtagtig vin passe godt til en frugtbaseret dessert.

 5. Personlig præference: Overvej dine egne smagspræferencer og dem hos dine gæster. Hvis du eller dine gæster har en favoritvin eller en bestemt madret, som I ønsker at servere, så kan det være en god idé at vælge maden og vinen, så de passer godt sammen, og alle kan nyde måltidet.

 6. Balancen mellem mad og vin: En vigtig faktor er at opnå balance mellem mad og vin, så ingen af dem dominerer den anden. Ingen af dem bør overvælde den anden, men de bør i stedet arbejde sammen for at forbedre smagsoplevelsen som helhed.

 7. Pris: Overvej også prisen på maden og vinen. Hvis du serverer en dyr vin, kan det være en god idé at vælge en mad, der er af tilsvarende kvalitet og kan matche vinen. På samme måde kan en enklere.

Som hele dette blogindlæg omhandler, nemlig at vælge mad til vinen har vi i sagens tjeneste udvalgt en af nok verdens bedste Riesling-vine, nemlig fra vingården Corvers Kauter i Rheingau regionen. 

Rheingau-regionen i Tyskland er kendt for at producere nogle af verdens bedste Riesling-vine, og Corvers Kauter er en meget anerkendt vinproducent i området.

Så uden mere snak, så er her Henriks spændende madforslag, der kan passe godt sammen med den super lækre Riesling fra Rheingau - Corvers Kauter-vinen:

 1. Stegt fisk: En lækker, sprød og let stegt fisk, såsom ørred, laks eller torsk, kan være et fremragende valg som hovedret til en Riesling fra Rheingau. Den friske syrlighed og mineralitet i vinen kan komplimentere den fede og saftige fisk på en fantastisk måde.

 2. Tysk schnitzel: En klassisk tysk schnitzel, lavet af tyndt banket kalvekød, dyppet i æg og rasp, og derefter stegt i smør eller olie, kan være en lækker kombination med en Riesling-vin fra Rheingau. Den sprøde og krydrede skorpe på schnitzelen kan harmonere godt med den friske syrlighed i vinen.

 3. Aspargesretter: Hvide asparges er en populær delikatesse i Rheingau-regionen, og de kan laves på forskellige måder, såsom dampet, grillet eller stegt. En Riesling-vin kan være et godt match til aspargesretter, da den friske syrlighed og delikate frugtighed i vinen kan komplimentere den delikate smag af asparges.

 4. Ost: Rheingau er også kendt for sin produktion af oste, såsom Riesling-, Handkäse- eller Limburger-oste. En Riesling-vin kan være et godt valg som følgesvend til forskellige oste, da den høje syrlighed i vinen kan skære igennem fedmen og berige smagsoplevelsen af osten.

 5. Thai eller karryretter: Den søde og syrlige smagsprofil i mange Riesling-vine kan også passe godt sammen med krydrede og eksotiske retter, såsom thailandsk karry eller asiatiske retter med sød-syrlig sauce. Den friske syrlighed i vinen kan balancere krydderierne og skabe en spændende kontrast i smagsoplevelsen.

Og selvfølgeligt, så husk, at det bedste valg af mad til en Riesling-vin fra Rheingau afhænger klart af dine personlige præferencer og smag, så det er altid en god idé at eksperimentere og finde de kombinationer, der passer bedst til dine smagsløg.

Det kan også være en god idé at overveje vinenes specifikke karakteristika, såsom sødme-niveau, syrlighed og frugtighed, når du vælger mad til at ledsage dem.Vi har i relation til dette blogindlæg valgt at følge op med et rigtigt attrattivt tilbud på netop denne Corvers Kauter riesling. 

Lige nu får du små 22% i rabat på 3 flasker af denne fantastiske flaske riesling - og lad os endeligt vide om du valgte nogle af de anbefalede serveringer til vinen? 

Du køber de 3 flasker lige HER 
PS: Hvis du gerne vil læse mere omkring denne fantastiske drue - så har den meget anerkendte Rene Langdahl skrevet et super skriv omkring Reisling HER

 

Skriv en kommentar