Stegt vildt filet med pommes hasselback og peber sauce

Velkommen til Coolwines opskrifter. I dagens blogindlæg tager vi dig med på en kulinarisk rejse, der vil forvandle den valgte vin til next level af en smagsoplevelse. Vi præsenterer en opskrift, der til perfektion passer til vores Baryte Cornas fra Vendome. Med andre ord har vi først fundet vinen, og herefter tilpasset maden dertil. Vi kan godt afslører at der er masser af friskkværnet sort peber både i maden og i vinen. 

Opskrift til 4 personer

Du skal bruge 

Små kartofler  

16-20 stk små kartofler (ca 4-5 pr. pers.) 

100 g smør 

timian 

Salt + peber 

Fremgangsmåde

Smelt smør i en gryde ved mellemvarme og tilføj hvidløg og krydderurter. 

Skru lidt ned for varmen og lad det stå i gryden. 

Skyl de små kartofler. Skær tynde skiver ca. 2/3 ned i kartoflen, brug evt. nogle spisepinde eller grydeskeer på hver side af den for at undgå at skære igennem.   

Placer kartoflerne tæt i et smurt ovnfastfad. 

Pensl alle kartoflerne gavnligt med smørblandingen og sæt kartoflerne i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft. 

Bag kartoflerne i ca. en time og pensl 2 gange undervejs med smør og krydderiblandingen. Drys til sidst med salt og server de sprøde varme kartofler, når de er gyldenbrune på toppen. 

Peber Sauce - du skal bruge

1 stort banan skalotteløg 

1 stk. hvidløg 

½ bundt timian 

God rødvin 

1 ds Madagaskar peber i lage 

Vildt fond fra tasty food 

jævning 

Smør 

Fremgangsmåde 

I en gryde sauteres 1 skalotteløg i skiver sammen med 2 fed hvidløg og et par kviste timian, når det har fået lidt farve tilsættes 2 glas rødvin og saften fra syltede grønne peber (gem peberkornene) redusere til det halve og tilsæt vildt fond kog op og smag til evt. redusere lidt mere, sigt saucen og jævn og monter med smør og tilsæt peberkornene 

 Vildt - Fremgangsmåde

1 kg vildt filet 

Fjern sener og hinder på fileten og krydder den godt med salt og peber og brun af på panden med timian og hvidløg, steg færdig i ovn til den har en kerne temperatur på 48 grader, tag ud og lad den hvile ca. 5 min. 

Den perfekte vin hertil

2021 Baryte Vendome Cornas

Anretning

Serveres med lille grøn salat evt. lidt stegte svampe.

Bon appetite!

 

 

Skriv en kommentar